آوریل 26, 2024

1000

1000cyclingclub.ir

دوچرخه‌سواری خطر بیماری‌ قلبی را کاهش می دهد

پژوهشگران علوم پزشکی  می گویند نتایج تحقیقات آنان نشان می دهد که روزی ۲۰ دقیقه دوچرخه‌سواری می‌تواند جلوی نیمی از خطرات ناشی از بیماری‌های قلبی را بگیرد و از طریق فعالیت بدنی از چاقی و ابتلا به دیابت نوع ۲ نیز پیشگیری کند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از هندوستان‌تایمز، دکتر عمار سینگال، فوق تخصص قلب و عروق در موسسه پزشکی سریبالاجی دهلی نو با بیان این مطلب به مطالعاتی اشاره کرد که چنین نظریه‌ای را تایید و اثبات می‌کنند.

مطالعه‌ای که از سوی محققان دانشگاه پوردو انجام گرفت نشان داد دوچرخه‌سواری به طور منظم می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را به طور میانگین تا ۵۰ درصد کاهش دهد.

مطالعه دیگری در همین زمینه که از سوی مطالعات قلب کپنهاک صورت گرفت، با نظارت و بررسی وضعیت بیش از ۵ هزار نفر طی یک دوره ۱۴ ساله، رابطه‌ای مشابه را میان دوچرخه‌سواری با سرعت کمی زیاد و کاهش خطرات مرگ ناشی از بیماری قلبی عروق کرونر پیدا کرد. این بیماری سالانه بیش از ۳۰ درصد مرگ و میرها به بار می‌آورد.

به گفته این متخصص، جالب است که از بسیاری از بیماری‌های مربوط به مرگ قلبی می‌توان با اتخاذ عادات سلامتی و پیروی از سبک زندگی سالم پیشگیری کرد. سیگار کشیدن و عدم فعالیت بدنی از جمله عادات خطرساز و مهمی به شمار می‌روند که این گونه بیماری‌ها را به جان افراد می‌اندازند و بخصوص عدم فعالیت جسمانی، که ناشی از یک سبک زندگی باشد با چاقی، دیابت، فشار خون بالا و مشکلات قلبی و عروق و حتی برخی از انواع سرطان مرتبط است.

بنا بر آنچه سازمان بهداشت جهانی گزارش داده، فعالیت بدنی ناکافی یکی از ۱۰ عامل خطرزای مرگ در سراسر جهان به شمار می رود. این سازمان به بزرگسالان بین ۱۸ تا ۶۴ سال توصیه کرده که حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت فیزیکی با شدت متوط در طول هفته داشته باشند.

سینگال می‌گوید تنها ۲۰ دقیقه دوچرخه‌سواری در روز برای رسیدن به این هدف کافی است: «دوچرخه‌سواری یکی از بهترین تمرین‌ها برای قلب به شمار می‌رود و برای تمام گروه‌های سنی و انواع بدن‌ها مفید است. دوچرخه‌سواری نه تنها به سوزاندن کالری و کنترل وزن کمک می‌کند، بلکه باعث افزایش استقامت و ساخت عضلات و تقویت استخوان‌ها هم می‌شود».

به گزارش سلامت‌آنلاین، او درباره مزایای دیگر دوچرخه‌سواری اشاره می‌کند که این ورزش می‌تواند استرس را به طور عمده کاهش دهد؛ بویژه هنگامی که در محیطی مطلوب همچون پارک، بوستانی دل‌انگیز ییا جاده‌ای که ترافیک کمی داشته باشد صورت گیرد. انجام منظم آن باعث تحریک و بهبود گردش خون، فعالیت ریه‌ها و تقویت قلب می‌شود و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی کاهش پیدا می‌کند.

وی تاکید می‌کند که دوچرخه‌سواری علاوه بر مزایای یادشده از ابتلا به دیابت نوع ۲ و شیوع آن نیز پیشگیری می‌کند زیرا عدم فعالیت بدنی و چاقی دو عامل مهم و خطرزا در ابتلا به دیابت نوع دو به شمار می‌روند.

منبع